Dogovaraju se projekti s Kinezima?

Bez autora
Jan 05 2012

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastao se s veleposlanikom NR Kine Shen Zhifeijem. Razgovarali su o postojanju obostranih interesa i mogućnosti za razvoj gospodarske suradnje. Hrvatska je zainteresirana za razvoj i uspostavljanje suradnje s kineskim partnerima kroz konkretne razvojne projekte koji su dio programa ove Vlade. Obje su strane suglasne da, osim klasične trgovine, turizma i potrebe za povećanjem izvoza robe, treba poticati zajednička ulaganja i proizvodnju, transfer tehnološkog znanja i iskustva te zajednički nastup hrvatskih i kineskih tvrtki na trećim tržištima. Vjeruje se da će u projektima Vlade, čiji je cilj osnažiti i oporaviti hrvatsko gospodarstvo, biti prostora za financijsko i gospodarsko sudjelovanje institucija i gospodarstva NR Kine.

Dogovaraju se projekti s Kinezima?Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastao se s veleposlanikom NR Kine Shen Zhifeijem.

Razgovarali su o postojanju obostranih interesa i mogućnosti za razvoj gospodarske suradnje, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Čačić je istaknuo kako je Hrvatska zainteresirana za razvoj i uspostavljanje suradnje s kineskim partnerima kroz konkretne razvojne projekte koji su dio programa ove Vlade.

Obje su strane suglasne da, osim klasične trgovine, turizma i potrebe za povećanjem izvoza robe, treba poticati zajednička ulaganja i proizvodnju, transfer tehnološkog znanja i iskustva te zajednički nastup hrvatskih i kineskih tvrtki na trećim tržištima.

Veleposlanik Zhifei izrazio je zadovoljstvo posjetom. Vjeruje da će u projektima Vlade, čiji je cilj osnažiti i oporaviti hrvatsko gospodarstvo, biti prostora za financijsko i gospodarsko sudjelovanje institucija i gospodarstva NR Kine, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik